Survivor

Αλέξης Παππάς: Ίσως να λειτούργησα λίγο ακραία κάποιες φορές στο Survivor

Αλέξης Παππάς: Ίσως να λειτούργησα λίγο ακραία κάποιες φορές στο Survivor

Συνέντευξη στο ΟΚ! έδωσε ο Αλέξης Παππάς κι μεταξύ άλλων μίλησε για την συμμετοχή του στο Survivor κι αν μετάνιωσε που έλαβε μέρος.

Σχεδόν πέντε μήνες παραμονής στο Survivor και δύο τώρα στο The Bachelor, ίσον επτά. Το να ζεις ένα τόσο μεγάλο διάστημα κάτω από το «μάτι» μιας κάμερας δεν είναι, υποθέτω, εύκολο. Είναι μια εμπειρία που μπορεί να σε αλλάξει;

Κοίτα, μετά το Survivor σίγουρα δεν είναι εύκολο να πάρει κανείς την απόφαση να μπει σε ένα νέο ριάλιτι. Στo The Βachelor, όμως, το πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό. Διαφορετικό υπό την έννοια πως εδώ δεν βιώνεις τον εγκλεισμό, την πίεση από τη στέρηση τροφής και ύπνου, την καταπόνηση από τα αγωνίσματα. Στο προηγούμενο παιχνίδι, είναι αλήθεια, αισθάνθηκα να γίνομαι κάποιος άλλος, κυρίως από την κακομεταχείριση που επιφύλαξα εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου.

Πώς το εννοείς αυτό;

Τη στέρηση τροφής πάνω απ’ όλα. Με το να μην ταΐζω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου –λόγω των συνθηκών του παιχνιδιού– ασκούσα στα κύτταρά μου μια πίεση, τα ανάγκαζα να βρουν τρόπους διαφυγής. Θεωρώ λοιπόν πως η συμπεριφορά που επέδειξα στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν αποτέλεσμα συγκυριών και μιας άμυνας που έπρεπε να έχω για να προστατεύσω το είναι μου.

Μιλάμε για το Survivor. Το πιο ακραίο παιχνίδι επιβίωσης στον κόσμο.

Nαι, φυσικά. Μπαίνοντας, λοιπόν, σε ένα τέτοιο παιχνίδι δίνεις μια άτυπη συγκατάθεση – είναι σαν να λες «εγώ αυτό μπορώ να το αντέξω». Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είχα ζήσει ποτέ σε τέτοιες συνθήκες. Δεν περίμενα πως τα όριά μου θα έφταναν σε τέτοια άκρα, σε σημείο να ξεστομίζω πια τόσο βαρύγδουπα την αλήθεια – κάτι που ενδεχομένως ήταν ενοχλητικό για τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν με ξεγυμνώσεις, αν βγάλεις και όλη μου τη σάρκα, αυτό που θα μείνει στο τέλος, ο πυρήνας μου, είναι οι αρχές μου. Και αυτές οι αρχές βασίζονται στην αλήθεια και στον σεβασμό προς τον εαυτό μου.

Το να λες την αλήθεια με κάθε κόστος.

Ακριβώς. Ε, αυτή η αλήθεια εμένα μου κόστισε.

Πιστεύεις πως υπάρχει ενδεχομένως μια άλλη, καλή πλευρά σου που ο κόσμος δεν πολυείδε, ίσως και λόγω του μοντάζ;

Πιστεύω πως ο κόσμος επηρεάστηκε περισσότερο από τις πρωινές εκπομπές, όπου γίνονταν συζητήσεις κυρίως για το «πόσο καυστικός είναι ο Παππάς» και λιγότερο για το «πώς ο Παππάς χρησιμοποιεί το μυαλό του για να φτάσει κάπου». Σε ό,τι με αφορά, μπορώ να σου πω πως μέσα στο Survivor είχα μια σκέψη. Μια σκέψη με αρχή, μέση και τέλος. Η σκέψη μου ήταν ότι θα λέω την αλήθεια, εκεί όπου πιστεύω ότι χρειάζεται. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις άφηνα πρώτα να εξελιχθούν τα πράγματα και για μένα και για τα υπόλοιπα παιδιά, που ήμουν σίγουρος ότι θα έκαναν κάποια λάθη. Όταν συνέβαινε αυτό, μιλούσα, εφόσον ένιωθα πως υπήρχε περίπτωση να επηρεαστεί αρνητικά η γνώμη του κόσμου. Αυτή, λοιπόν, η στάση μου έγινε αιτία να χαρακτηριστώ από κάποιες πρωινές εκπομπές ως «ο κακός».

Mετάνιωσες για κάτι; Πιστεύεις ότι σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού αντέδρασες έντονα ή ακραία;

Από θέση στη ζωή μου επιλέγω να ζω κάθε στιγμή όσο πιο έντονα και αληθινά γίνεται, για έναν και μόνο λόγο: δεν θέλω την επομένη να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να του πω «έκανες λάθος εκεί και πρέπει να το μετανιώσεις». Εγώ λοιπόν μπήκα στο Survivor όχι για να βρω φίλους, αλλά για να δοκιμάσω τα όριά μου. Πιστεύω πως για όσα κάνουμε στη ζωή πρέπει να υπάρχει ένας καλός λόγος. Ο δικός μου ο λόγος, εν προκειμένω, ήταν να δω πόσο δυνατός μπορούσα να βγω μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Θα επιμείνω στην ερώτησή μου: Μετάνιωσες για κάτι;

Με δεδομένο πως μιλάμε για ένα παιχνίδι ακραίο –όπου ναι, ίσως να λειτούργησα κι εγώ λίγο ακραία κάποιες φορές συμβαδίζοντας με τις συνθήκες–, δεν μπορώ να πω ότι μετάνιωσα εκατό τοις εκατό. Διότι είδα και ο ίδιος πτυχές του χαρακτήρα μου που δεν γνώριζα. Όλα στη ζωή έχουν να κάνουν και με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Και το περιβάλλον μου εκείνη την περίοδο ήταν ακραίο.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button